Band


Grave Dohls is de enige Female Fronted Foo Fighters tribute band in ere van muziekheld Dave Grohl en zijn Foo Fighters. ‘Cause no man can fill his shoes!

Grave Dohls: the only female fronted Foo Fighters tribute band in the world!

Grave Dohls 2017 – Pic by: Charles Groeneveld

Het debuutalbum van Foo Fighters is inmiddels meer dan 20 jaar oud. Sindsdien is deze band uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende rock bands van onze tijd. De Foos worden met name geroemd om hun geweldige live shows.

Met een gezamenlijke liefde voor Foo Fighters duikt Grave Dohls vijf jaar geleden de oefenruimte in om zich in de muziek van hun muzikale helden te verdiepen en zich deze eigen te maken. Tientallen optredens verder heeft de band inmiddels in Nederland (en daarbuiten) een sterke live reputatie opgebouwd. Met grote muzikaliteit en passie worden de beste songs van de Foo Fighters de zaal in geblazen. Daarnaast weet de band een goede interactie op te bouwen met het publiek.

Van ‘Everlong’ via de ‘Pretender’ naar andere wereldhits als ‘Best of you’ of de laatste single ‘Run’. Van alle albums komen de bekendste nummers voorbij. Voor de echte FF-kenner staan er ook een aantal traktaties op het menu. De Foos maken graag een aantal muzikale uitstapjes tijdens hun live shows. Dit kan je ook bij Grave Dohls verwachten.

Grave Dohls zijn geen Foo Fighters lookalikes of copycats. Geen pruiken en opgeplakte baarden voor deze rockers. Het is een tribute band die een show neerzet waar de energie van af spat. Met Miss Fitt als frontvrouw is Grave Dohls anders dan elke andere Foo Fighters tribute. Met een aanstekelijk enthousiasme en sterk gevoel voor entertainment wordt een unieke live performance neergezet. Of om de woorden van Dave Grohl te gebruiken: “No one is you and that’s your power!”

GRAVE DOHLS
Kitt Fitt                            Zang & gitaar
Jurg van der Jagt          Gitaar
Henk van Blitterswijk    Basgitaar
Nick Boezaard               Drums

Grave Dohls @ The Clash of the Cover Bands

Grave Dohls @ The Clash of the Cover Bands (2015)


Grave Dohls: de enige female fronted Dave Grohl & Foo Fighters tribute in de wereld (uit Nederland). Spelen, spelen, spelen! Dat is wat de Dohls het liefst doen. Check onze gigs hier en hopelijk zien we je snel bij een van onze optredens. Rock & Grohl – party people – Rock & Grohl!