Grave Dohls – 10 jaar

We mogen weer los! Dat alleen is al reden voor een feestje. Op zaterdag 11 juni vieren wij ons 10-jarig jubileum in Gebr. de Nobel. Verzin maar iets wat je wilt vieren! Dan maken we er samen een vet feest van op 11 juni! Ook brengen we op deze speciale avond een muzikaal eerbetoon aan Taylor Hawkins †
Wij trappen de avond af! Na ons neemt QOTSAC (Queens of the Stone Age Cover band) het podium over. 11 juni is voor ons persoonlijk een belangrijk moment – om vele redenen! Wij hopen ook weer veel bekenden en muziekvrienden te zien. We kunnen echt niet wachten!

Kitt Fitt over 10 jaar Grave Dohls

Ruim 10 jaar geleden gingen The Black Bellies na 12,5 jaar definitief ieder hun eigen (muzikale) weg. Mijn nieuwe bandliefde Evil Treacle stopte vlak daarna ook ivm de verhuizing van Boon terug naar Engeland. Dat deed letterlijk pijn in mijn hart.

Als ik te lang geen muziek maak dan word ik geen vrolijker mens. Er moest dus iets gebeuren… Ik had band liefdesverdriet en wilde iets totaal anders gaan doen. 

2012

Kitt: “Yo bro, ik wil een Foo Fighters tribute band beginnen. De naam heb ik al: Grave Dohls”
Jurg: “Cool! En ga jij dan bassen?”
Kitt: “Uh nee, gitaar spelen en zingen. Ik wil Dave zijn.” 
Jurg: “Hmmm, dan denk ik dat jij mijn hulp wel kan gebruiken.”

Zo zijn Jurg en ik het rock & Grohl avontuur begonnnen. Met z’n 2-en de oefenruimte in om te ontdekken wat het is waarom we van Foo Fighters houden. Wat is er nodig om een energieke goeie live show te geven? Niet eerder had ik in een cover/tribute band gespeeld. Nooit gedacht dat ik zo veel plezier zou beleven aan het spelen van nummers van een ander. Zoveel geleerd ook van het uitzoeken, onderzoeken en spelen van de nummers uit de Dave Grohl muziekfabriek.

Al snel sloot Ted (ook Evil Treacle) aan als drummer. Na wat wisselingen op de basgitaar vonden we in Henk eind 2013 de man op de bas om de band compleet te maken voor veel optredens in binnenland en ook in het buitenland. Oh what fun we had!

2017

In 2017 verhuisde Ted terug naar Ierland. Henk besloot (ivm andere prioriteiten) kort daarna ook te stoppen met de band. Het einde van de Dohls of een nieuw begin? We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe ritme sectie. Eerst kwam Nick (drums) op ons pad. Later dat jaar volgde zijn broer Jordy op de bas. Wat een match! Het voelt weer compleet! Meer vette (muziek) pret volgde.

2019

De Foo’s hebben al jaren 3 gitaristen. Hmmm, meer gitaren! We besloten Marius te vragen om als proef een keer mee te spelen bij een optreden. Dat was gelijk duidelijk. Die blijft! Grave Dohls 2.0 ready to rock!

2020

Iets met een virus en k*t-maatregelen gooiden vies roet in het band eten. Ons laatste optreden was in februari dat jaar. Hellup! We want to rock! Ik wil niet tellen hoeveel gigs er niet door zijn gegaan. Ik weet wel hoe erg ik het heb gemist om samen muziek te maken. Met mijn Dohls de oefenruimte in, brullen & herrie maken. Met optreden als ultieme bonus! We need to rock!

2022

In maart ontvingen ook wij het schokkende bericht van het overlijden van Taylor Hawkins (drummer van FF). Wat een groot verlies voor de Foo’s en de gehele muziekwereld. Zo zie je  dat het zo maar kan gebeuren dat je wereld er plotseling geheel anders uitziet. Reden te meer om de mooie dingen in het leven te vieren!

Inmiddels lijkt dat virus ook geen probleem meer. Virus? Welk virus? We mogen weer! Alright!!!